Tuesday, March 20, 2007

Alvast in Engelse Sferen.

Ik had nog beloofd dat ik het recept dat Marc vorige week dinsdag uit het kookboekje van GoodFood Magazine had gemaakt, zou plaatsen. En terecht, want het was heel erg lekker! Voor vier personen:

Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 4 kipfilets (of kippenbouten)
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 100 g spek, grof gesneden
- 230 g tomatenblokjes uit blik (ik moest er bij zeggen: "Die van Heinz.")
- 1 blik witte bonen (400 g), uitgelekt
- 150 ml kippenbouillon
- wat citroensap
- 2 el vers gehakte peterselie

Bereiding:
1. Verhit de olie in een grote koekenpan. Wrijf de kipfilets in met zout, peper en paprikapoeder en bak ze in 6-8 minuten per kant gaar. Neem het vlees uit de pan en houdt het warm.
2. Doe de ui en het spek in de pan en bak ze al omscheppend 5 minuten, tot de ui gaar is en het spek knapperig.
3. Voeg de tomaten, bonen en bouillon toe. Roer het geheel goed door en doe de kip weer in de pan. Breng het aan de kook, zet het vuur lager en kook het 2-3 minuten zachtjes door. Voeg zout en peper toe en roer wat citroensap erdoor. Bestrooi met peterselie en serveer het direct uit de pan.

Zoals de titel van dit postje al verraadt: Ik vond het een echt Engels Recept, voor zover ik daar verstand van heb. En erna waren we lekker de pub (oké, wel een Ierse..) ingedoken, dus allemaal In Style! Het was een heerlijk recept: maken, allemaal! Have fun!

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Afgelopen zaterdag hebben we kunnen genieten van de kabeljauwschotel waarvan het recept hier enkele blokjes lager staat. Het was dubbel genieten: het werd klaargemaakt door een ervaren kookduo. Dus we konden zo "aanvallen". Het smaakte voortreffelijk! De bleekselderij was niet overheersend en alle ingrediënten waren in de juiste balans. Het recept "Engelse Sferen" spreekt ons wel aan en gaan we zeer zeker een keer proberen.
Lieve groeten J & A.

1:21 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Vanavond dit recept uitgeprobeerd.
Het was erg lekker. We misten alleen een frisse salade en stokbrood. Met dit erbij is het helemaal af. Natuurlijk is een glaasje rode wijn er ook prima bij!
Achteraf kwamen we er achter dat ik een pakje Heinz tomatenblokjes met basilicum en oregano erbij had gedaan. Dit gaf het geheel een extra pittige smaak. Zeker voor herhaling vatbaar en zo klaar!
Veel groeten en succes met de volgende gerechten. J&A

12:58 PM

 
Blogger reginarosa said...

Echt ontzettend leuk dat jullie dit hebben gemaakt en dat het is bevallen! Ik zeg het hier ook nog maar een keertje, heel leuk! En heel erg goed van de tomatenblokjes met basilicum en oregano, dat zijn de lekkerste! Goed gedaan dus en heel veel groetjes terug!

1:54 PM

 

Post a Comment

<< Home