Thursday, April 12, 2007

Noedels met kip en verse gember

Vanavond hebben we er weer een eigen creatie van gemaakt! Kijk maar wat je ervan vindt:

Ingrediënten:
-
2 el wokolie
- 1 el sojasaus
- 1/2 flesje woksaus five spices (Conimex)
- 2 kipfilets in reepjes
- stukje verse gember van ca. 2,5 cm, fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- stronk paksoi, grof gesneden
- 250 g champignons, gesneden
- 150 ml bouillon
- 100 g diepvriesdoperwtjes
- 125 g woknoedels, gekookt in water met ketjap

Bereiding:
1. Verhit de olie in een wok boven een hoog vuur, voeg de kip toe en wok het ongeveer 3-4 minuten tot het net gaar is. Roer de gember en de knoflook erdoor en bak het 1-2 minuten mee.
2. Voeg de champignons en de paksoi toe en roerbak het samen met de kip. Giet de bouillon en de sojasaus erover. Roerbak nog even door en voeg de woksaus toe.
3. Voeg de doperwtjes en de noedels toe en roer het geheel goed door.

We hebben ons door een recept laten inspireren, maar er vervolgens zo'n eigen draai aan gegeven dat het niet meer te herkennen is. De ingrediënten komen niet meer overeen, al leek de manier van bereiden nog wel op die van het recept. Het was weer lekker!!!

6 Comments:

Blogger Pepijn said...

Ik heb best veel gevarieerd in de wokgerechten, maar er nog nooit aan gedacht om noedels te koken in ketjap! Briljant! :-)
En gember, dat lijkt me ook lekker... dit recept ga ik zeker eens proberen, thanks!

10:52 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Eh, Pepseltje, voordat je een hele pan noedels met een fles pure ketjap gaat koken, even melden dat je de zut moet koken in normaal water met een flinke scheut ketjap (dit in plaats van zout).

Pure ketjap is wat te sterk, ook al stond dat eerst in het recept. Regina moet even mea culpa.

11:47 AM

 
Anonymous Anonymous said...

"Doen" moest nog achter die laatste zin! Blogger haat me.

11:48 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Ga toch maar eens verse gember uitproberen. Nog nooit op...maar volgens jou erg lekker, he Regina!
Ik wok eigenlijk nooit, trouwens. Maar goed ideetje. Want de wok staat te straks nog verroesten in de keukenkast...
Ik heb mierikswortel helemaal ontdekt. Zo'n potje...daar kan je zoveel mee doen. Gisteren door de hamkaassaus gedaan (bij rauwe witlof...wat ik eigenlijk nooit lekker heb gevonden) Ik vond het echt iets toevoegen aan het geheel en heb gesmikkeld! Met een gehakt eitje erdoorheen en wat peterselie...nou ja, misschien zet ik het gerecht wel even op mijn site!

Liefs Judith

12:28 AM

 
Blogger Pepijn said...

Hihi Morcje, ik was ook niet echt van plan te gaan koken in pure ketjap hoor. Dat heb ik eens gedaan toen ik voor een surprise van spaghetti wormen wilde maken en ik ging bijna over mijn nek van de geur die dán veroorzaakt wordt...
Niettemin wacht ik vol spanning op Regina's mea culpa ;-)

4:08 AM

 
Blogger reginarosa said...

Ik dacht eerst dat ik geen gember lustte, maar het tegendeel blijkt waar te zijn ;-) Ik vind wokken verder wel leuk om te doen. Leuk als afwisseling. Volgens mij heb ikm mierikswortel nog nooit op, althans... Ik heb het zelf nooit bereid in een gerecht. Dus ik ben wel héél erg benieuwd naar je recepten ermee, Ju!! Sowieso natuurlijk!

En oké:

Excuses.

4:07 AM

 

Post a Comment

<< Home